Recept bröd & musli
Här kommer receptet på detta goda glutenfria bröd, är supergott att rosta!
Recept Bröd:
3 dl bovetemjöl
1,5 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
2 ägg
1/2 dl linfrön
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
2-2 1/2 dl mjölk
3 dl nötter o frukt (jag tog 1 dl vardera av russin, valnötter och hasselnötter)
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
Vispa äggen pösigt, blanda ner reseten av de blöta ingredienserna.
Balnda ihop dem blöta med dem torra.
Klä en brödform med bakplåtspapper, häll (eller klicka) i smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min.
Har inget riktigt recept till muslin/granolan men brukar göra såhär:
Blanda valfri mängd av frön (lin, pumpa och solros), nötter, havrekärnor/havregryn, kokos och torkad frukt. Sen kryddar jag med tex kanel/kardemumma, vanilj, kakao eller vad man nu vill (kardemumma/havssalt blev gott!). Sen blöter jag ner med antingen äggvita eller som nu sist provade jag att mosa 4 st dadlar och sen hällde jag varmt vatten över dem och lät stå ett tag innan jag hällde över vattnet! Grädda sedan i ugnen på 175 grader tills den torkat och fått färg, kom bara ihåg att röra om med jämna mellanrum.
Åh va gott! Tror du man kan ta mandelmjöl ist? Har det hemma nämligen. Men.kanske inte går att byta ut?
Kram
Ps. Vill du ha lösenordet till min blogg så mejla mig på [email protected]