Recept bröd & musli

 
Här kommer receptet på detta goda glutenfria bröd, är supergott att rosta!
 
Recept Bröd:
3 dl bovetemjöl
1,5 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
2 ägg
1/2 dl linfrön
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
2-2 1/2 dl mjölk
3 dl nötter o frukt (jag tog 1 dl vardera av russin, valnötter och hasselnötter)
 
Sätt ugnen på 180 grader. 
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
Vispa äggen pösigt, blanda ner reseten av de blöta ingredienserna. 
Balnda ihop dem blöta med dem torra.
Klä en brödform med bakplåtspapper, häll (eller klicka) i smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min.
 
 
Har inget riktigt recept till muslin/granolan men brukar göra såhär:
Blanda valfri mängd av frön (lin, pumpa och solros), nötter, havrekärnor/havregryn, kokos och torkad frukt. Sen kryddar jag med tex kanel/kardemumma, vanilj, kakao eller vad man nu vill (kardemumma/havssalt blev gott!). Sen blöter jag ner med antingen äggvita eller som nu sist provade jag att mosa 4 st dadlar och sen hällde jag varmt vatten över dem och lät stå ett tag innan jag hällde över vattnet! Grädda sedan i ugnen på 175 grader tills den torkat och fått färg, kom bara ihåg att röra om med jämna mellanrum.
Mat och godsaker, Recept | | 2 kommentarer |
Upp